От септември ще се приемат заявления за отстъпка от акциза на горивата

От септември ще се приемат заявления за отстъпка от акциза на горивата

снимка: Economic.bg

Препоръчително е земеделските стопани да направят проверка с доставчиците си на гориво

Приемът на заявления за държавна помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство стартира на 11 септември 2017. Средствата се изплащат за 2016 г. като крайният срок за подаване на документи е 29 септември 2017 г., източник /Economic.bg/.

Земеделските стопани следва да подадат заявления в общинските служби „Земеделие”, заедно с копия от и опис на фактурите за закупено гориво, съобщават от Министерство на земеделието и храните.

Преди приема на заявления е добре земеделските стопани (особено тези, при които е имало такива проблеми в рамките на предходната кампания) да обърнат внимание на най-често допусканите грешки при попълване на описите за закупено гориво, с оглед тяхното избягване. Документ с типовете грешки може да видите тук.

Препоръчително е земеделските стопани да направят проверка с доставчиците си на гориво и/или НАП, относно това дали фактурите за закупено гориво за 2016 г. са декларирани коректно.

Важно е да се отбележи, че съгласно условията на схемата с изчисляването на индивидуалната квота на земеделските стопани се включват само литрите газьол, закупен с фактури, които фигурират в дневниците за продажби на търговците на гориво, и поради това справка трябва да се направи именно там.

Документите по отношение на прилагането на схемата и образците могат да бъдат видени тук.

Подобни новини

Вашият коментар