Полските туристи вече предпочитат България пред Испания

Полските туристи вече предпочитат България пред Испания

снимка: Economic.bg

Това показва проучване на Полската туристическа камара

България вече е по-предпочитана дестинация от Испания за посещение от полските туристи. Това показва проучване на Полската туристическа камара, базирано на резервациите през трите най-големи туроператора. Фаворит за поляците все още е Гърция, която приема 30% от всички полски туристи, предпочели да почиват в чужбина. България е с 14% дял, източник /Economic.bg/.

Страната ни е предпочитана пред Испания заради възможностите за по-евтина лятна почивка по време на ученическите ваканции, смятат авторите на проучването. Хърватия е останала по-назад в класацията, защото поляците пътуват до  там най-често неорганизирано и със собствен транспорт и не попадат в отчетите на туроператорите.

И в трите държави лидери, цените на тазгодишните почивки са били по-високи, отколкото през миналата. В България и Испания поскъпването е с 3%, а в Гърция – с 10%.

Данните на НСИ към юли показват, че поляците, посетили България с цел почивка и екскурзия през месеца са 97 хил. души, или с 20% повече спрямо същия месец на миналата година.

Подобни новини

Вашият коментар