Сто чадъра хвърлят сянка над крайезерната алея в Белослав

Сто чадъра хвърлят сянка над крайезерната алея в Белослав

снимки: Патриотичен ДЕСАНТ

Арт инсталацията привлича все повече посетители

През 2016 г. със средства от общинския бюджет в Белослав бе изградена крайбрежна алея край Белославското езеро, която за кратко време се превърна в предпочитана зона за разходки и отдих както на местните жители, така и на много гости от съседни общини и организирани групи от близката Варна, източник /Патриотичен ДЕСАНТ/.

Преди два месеца общинската администрация се заема с реализирането на идеята там да бъде създадена арт зона, която да оформи по-голямо пространство, защитено от силното слънце през деня, и същевременно да привлича със своята атрактивност още повече посетители.

Крайбрежната зона бързо добива нетрадиционен и оригинален вид чрез монтирането над нея на романтична арт инсталация от цветни чадъри, които освен че осигуряват нежна сянка в слънчевите дни, но създават и много весело настроение и придават неповторимо очарование на това място. 

Към настоящия момент са инсталирани около 100 чадъра, уточняват пред “Десант” от Община Белослав. От местната администрация признават, че идеята е заимствана от други по-големи градове в България, както и от някои европейски градове – слънчобрани бяха монтирани за Великден в Благоевград, има ги и в португалския град Агуеда, Йерусалим, френския Арл и др. Но все пак всяко място е различно, така че внушението и общата визия на белославската чадърена алея няма аналог по света и у нас.

От Общината се надяват през следващата година арт инсталацията над крайезерната алея да бъде разширена и да стане още по-мащабна, като ще се разчита на съдействието на фирми и спонсори от цялата страна, тъй като местните финанси все пак са ограничени.

Подобни новини

Вашият коментар