Борисов: През 2018 г. магистрала „Хемус” ще подмине Севлиево

Борисов: През 2018 г. магистрала „Хемус” ще подмине Севлиево

снимка: Economic.bg

Австрийската Palfinger открива още 100 работни места в Червен бряг, стана ясно по време на откриването на разширено производство

Догодина автомагистрала „Хемус” вече ще подмине Севлиево. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Червен бряг, където откри разширеното производство на завода на Palfinger, източник /Economic.bg/.

„Догодина вече ще подминем и Севлиево, защото проектите са готови, една част започва да се строи, това ни е приоритет. Има ли път, идват инвеститори, улеснява се транспортирането на готовата продукция”, каза Борисов. По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа. Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада, добави той.

Към момента австрийската компания е инвестирала в страната ни повече от 100 млн. лева и е осигурила над 1000 работни места. За разширяването на дейността си в Червен бряг тя инвестира 7 млн. евро, с които предвижда да увеличи производствения капацитет на завода с 30%, както и да осигури нови 100 работни места.

Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион, е отбелязал министър-председателят, като добавя, че от значение е работата в синхрон на държавата и на местната власт.

Подобни новини

Вашият коментар