Варна ще има още един нов мол

Варна ще има още един нов мол

снимка: newscafe

Варна ще има нов мол, който ще бъде завършен на мястото на спрения преди години Galleria Mall в града. Проектът се нарича Delta Planet Varna и е на стойност 120 млн. евро. Довършителните работи по търговския център с обща площ от 110 000 кв.м. ще започнат в най-скоро време, а откриването му е планирано за май 2018 г.

Новият проект е на българската компания АП инвест в сътрудничество с Delta Real Estate, член на Делта Холдинг. Те вече са собственици на мястото, източник /newscafe/.

АП инвест е собственост на двама предприемачите – Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията на дребно. Delta Real Estate си занимава с недвижими имоти, а изпълнението на проекта ще бъде реализирано от българската фирма Планекс.

Търговският център ще има 4 етажа и 3 подземни нива за паркиране, 12 от най-модерните кинозали и около 160 помещения за различни предназначения. Планирано е привличане на нови световноизвестни модни марки, а специална атракция ще бъде зелена градина на покрива на търговския център с изглед към Варна и Черно море, което ще направи имота уникален за околността, се казва в прессъобщението на инвеститорите.

Подобни новини

Вашият коментар