Прецедент: Каракачанов прати военни за ареста на заподозрян в убийство

Прецедент: Каракачанов прати военни за ареста на заподозрян в убийство

снимка: МИГNews.Info

Георги Генов е открит във вилна постройка край село Мухово

Вероятно за първи път в историята на МВР, откакто ведомството е девоенизирано, в ареста на заподозрян за убийство се включиха военни и техника на Министерството на отбраната. От ведомството съобщиха, че с тяхно съдействие е задържан 44-годишният Георги Генов, който бе уличен като заподозрян за убийството на жена му, източник /МИГNews.Info/.

Генов беше обявен за общодържавно издирване за убийството на Катя Генова и след като избяга от местопрестъплението и се укри.

По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се включили екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при военното министерство.

Генов е открит във вилна постройка край софийското планинско село Мухово, след което е неутрализиран и заловен, уточняват от ведомството. Любопитното е, че в близост до мястото е открит и семейният автомобил, с който извършителят е избягал. Това означава, че теренът е проходим за леки автомобили.

От МО също така съобщават, че е открито и оръжието на престъплението. Работата по случая продължава, води се полицейско производство под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

От МО цитират Каракачанов, който заявил, „че проведената съвместна операция на екипи от МВР е изключително добър пример за ефективно институционално взаимодействие в обществен интерес“. Той изказал специална благодарност на всички екипи и ръководители в успешната операция, сред които командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, както и на цялото ръководство на МВР.

Подобни новини

Вашият коментар