Вижте номерата за гласуване на извънредните избори в Община Вълчи дол

Вижте номерата за гласуване на извънредните избори в Община Вълчи дол

На 08.10.2017г. в община Вълчи дол ще се проведат извънредни избори за кмет на община и кмет на кметство Генерал Киселово. До тях се стигна след като кмета на община Вълчи дол – Тошко Янев, след кратко боледуване, почина, а кмета на Генерал Киселово – Стоян Николов Едров   подаде оставка. Неговите пълномощия бяха прекратени от ОИК Вълчи дол на 24.07.2017г.

На 08.10.2017г. гласоподавателите ще могат да гласуват за своите избраници под следната поредност на номерата на партиите в бюлетината, определени с решение на ЦИК:

 

1 ПП ГЕРБ
2 Движение за права и свободи – ДПС
3 ПП ДОСТ
4. НОВА СИЛА
5 ВОЛЯ
6 партия АТАКА
7 ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица
8 ПП АБВ /АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ/
9 БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
10 ВМРО – Българско национално движение

Особеността за сега е, че партиите с номера 3 и 4 не са заявили пред ЦИК, че искат да издигат свои кандидатури в община Вълчи дол. Това са партиите ДОСТ и Нова сила. А ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица е заявила участие само за кмет на община Вълчи дол, но не и за кметство Генерал Киселово.

Освен заявка в ЦИК за участие по места в извънредните избори, допуснатите 8 партии трябва в срок да заявят и своите кандидати пред ОИК Вълчи дол, така че все още не е ясен точния брой на кандидат кметовете.

На 08.10.2017г. ще има извънредни избори в с.Попович, община Бяла, област Варна, в община Трън и още 6 малки населени места в страната.

 

Подобни новини

Вашият коментар