След обществено обсъждане община Вълчи дол купува 700 контейнера – снимки

След обществено обсъждане община Вълчи дол купува 700 контейнера – снимки

От 12 до 20 юни на територията на цялата община Вълчи дол бяха проведени обществени обсъждания, касаещи сериозен въпрос за населението и бюджета на общината – сметопочистването.

1 (Small)

2 (Small)

Допитването до населението бе дали общината да поеме в своите ръце изпълнението на тази дейност или отново да бъде проведена обществена поръчка, в резултат на която сметопочистването да се извършва от спечелилата фирма.

3 (Small)

4 (Small)

Очевидно решението на населението е общината сама да поеме тази услуга. Обществените обсъждания бяха водени от Георги Тронков –председател на Общински съвет Вълчи дол.

5 (Small)

Договора с фирма „Технокар“ ЕООД сключен на 20.04.2007г. изтича на 31.12.2017г. Т.е. до края на годината общината трябва да се сдобие със съдове и техника. Вече тече обществена поръчка за 700 бр. нови контейнери, тип „Бобър”, с вместимост 1100л. Те трябва да са от понцинкована ламарина, с оглед пожарната безопасност. Крайния срок за участие в търга на доставчиците на „бобри” е 20 Септември, а стойността на поръчката може да е до 334 000 лв. без ДДС.

Неотдавна бе проведена и обществена поръчка за нов сметосъбиращ автомобил за нуждите на община Вълчи дол. През Август частна фирма, недоволна от решението на конкурсната комисия обжалва пред КЗК и процедурата бе спряна. В противен случай досега Вълчи дол сигурно щеше да има нов сметопочистващ камион.

FullSizeRender (Small)

Подобни новини

Вашият коментар