Land Rover показа екстремен офроуд автомобил във Франкфурт (снимки)

Land Rover показа екстремен офроуд автомобил във Франкфурт (снимки)

снимка: Economic.bg

Discovery SVX е първият Land Rover, който ще се сглобява на ръка

Land Rover представи Discovery SVX по време на международния автомобилен салон във Франкфурт. Колата е подходяща за офроуд ентусиасти, търсещи епични приключения, източник /Economic.bg/.

Автомобилът ще бъде предлаган ексклузивно с 5,0-литровия бензинов силов агрегат V8 на Jaguar Land Rover с компресор суперчарджър, настроен да предоставя максимална мощност от 525 к.с. и 625 Нм въртящ момент, наред с модификации в окачването, които увеличават увереността на водача при справяне и с най-трудния терен.
Най-екстремният Land Rover досега, с пълна проходимост, е с увеличен пътен просвет, повдигнати окачване и каросерия, по-голямо изместване на колелата и големи гуми за всякакъв терен.
Това ще бъде първият Land Rover, сглобяван на ръка, в техническия център SVO във Великобритания. Очаква се производството на Discobery SVX да започне през 2018 г.

Discovery SVX се отличава и със своята ексклузивна боя със сатинирано покритие Tectonic Grey, уникална комбинация от цветове и материали Lunar и Light Oyster.

Автомобилът е оборудван със специално настроена система Terrain Response 2 и система Активен контрол срещу преобръщане. Гумите с по-високи странични стени намаляват контактното налягане и подобряват динамиката върху меки повърхности.

Подобни новини

Вашият коментар