Цветан Цветанов: Европейските проекти ще дадат силен тласък на община Вълчи дол

Цветан Цветанов: Европейските проекти ще дадат силен тласък на община Вълчи дол

снимка: ПП ГЕРБ

Започнатите европейски проекти ще дадат силен тласък за развитието на община Вълчи дол. Това коментира на среща с жители на село Червенци зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Той посети селото заедно с областния координатор и кмет на Варна Иван Портних, кандидата за кмет на ГЕРБ на Вълчи дол – Георги Тронков и общинския ръководител на ГЕРБ-Вълчи дол Димитър Тодоров, източник /ПП ГЕРБ/.

„Ангажиментите, поети пред жителите на общината, трябва да бъдат изпълнени”, коментира Тронков и благодари на Цветан Цветанов за съдействието, което общината е получила от държавата за реконструкцията на околовръстния път.

„Георги Тронков е отговорен човек, който има опита и енергията да продължи започнатите проекти и те да бъдат успешно реализирани до края на мандата”, увери Иван Портних.

Цветанов изтъкна, че ГЕРБ се грижи за устойчивото развитие на общините и призова хората да гласуват разумно на 8 октомври, когато се провеждат избори в две общини и осем населени места в страната. „ГЕРБ е партията, която може да управлява и да постигне стабилност в държавата и реална легитимация в международен план. Усилията страната ни да бъде център на сигурността се оценяват високо от нашите партньори”, заяви Цветанов. Той припомни, че Западните Балкани са основен акцент на предстоящото българското председателство на Съвета на ЕС, а наскоро в Солун бе подписан договор за жп линия, която свързва Егейско, Черно море и Румъния.

„Това ще даде тласък за развитие на целия регион. Силен заряд Северна България ще получи и от реализацията на АМ „Хемус”, която е приоритетен обект”, каза Цветанов. Той припомни, че  правителството работи за подобряване благосъстоянието на хората, като изтъкна, че се очаква страната ни да приключи годината с икономически ръст от 3,9 % и под 7 процента безработица, а  минималната пенсия ще достигне 200 лв. за 824 000 български пенсионери от 1 октомври.

Цветан Цветанов отчете, че в резултат от предприетата  политика в сферата на образованието около 9000 деца вече са се върнали в образователната система. Той изтъкна и подкрепата за Варна, в резултат от която в рамките на година в областния център ще влязат над 150 млн. лв.

„Видимият напредък ще продължи и ще стигне и до Вълчи дол”, категоричен бе той. Цветанов призова хората да гласуват на 8-ми с номер едно, защото номер едно е мястото, което приляга на ГЕРБ. Цветанов апелира жителите на Вълчи дол да не се поддават на популистките и спекулативни изказвания на представителите на опозицията. „Власт не се печели с омраза, силата на партията е да прави реални политики за хората”, заключи той.

Цветан Цветанов се ангажира да съдейства за ремонт на читалището в с. Червеници. Председателят на ПГ на ГЕРБ и Иван Портних получиха от жители на селото красиви картини за спомен.

Подобни новини

Вашият коментар