Бойко Борисов вкара ДАНС в офиса на президента след среща с посланика на САЩ. Вашингтон ПОРЪЧА Румен Радев

Бойко Борисов вкара ДАНС в офиса на президента след среща с посланика на САЩ. Вашингтон ПОРЪЧА Румен Радев

снимка: bgsniper.com

Вашингтон настоява за отстраняването на президента Радев, а изявлението на Цветан Цветанов, техният доверен човек за влияние в България, “Всеки знае, че президентът Румен Радев е с 5-годишен мандат”, е прах в очите на публиката.

Американците отписаха Румен Радев като “свой човек” – поводът е скандалната му среща с Бил Клинтън, личен враг на президента на САЩ Доналд Тръмп, а причината лобирането му за “Грипен” срещу F-16, източник /bgsniper.com/.

В деня на изказването на американския посланик, когато той неприкрито лобира за F-16, екип на ДАНС влезе в президентството и вече втора седмица работи по изтичане на информация чрез нерегламентиран достъп на началника на кабинета Иво Христов до секретна шифрограма между посолството в САЩ и президентството.

ДАНС се активира и започна подготовка за влизане в президентството след среща между премиера Бойко Борисов и посланика на САЩ в София Ерик Рубин, който изпълнява директивата на Държавния департамент.

Американците са бесни, че шифрограма, изпратена от посолството ни в САЩ до Външно министерство и оттам препратена в президентството е покрита. В нея Вашингтон предлага разсрочено плащане на F-16, а това се пренебрегва и от служебния кабинет на Румен Радев е предпочетен “Грипен”.

Бойко Борисов няма как да откаже да изпълни поръчката на американците. “Вашингтон обяви Румен Радев за “ненадежден партньор”, който не изпълнява поети ангажименти”, отсече отлично осведомен източник на информация от близкото обкръжение на премиера.

Влизането на ДАНС в офисите на президента означава, че Румен Радев от “партньор” се е превърнал в мишена на ЦРУ и обект за “ресто” на Военното разузнаване на САЩ.

Междувременно Румен Радев предприе контраатака зад кулисите, която е много по-яростна от публичната офанзива.

Негови приближени от кръга на Димитър Иванов вече притискат Бойко Борисов ДАНС да оповести след проверката, че няма изтичане на информация от президентството.

Офисът на ЦРУ в София внимателно следи развитието на събитията и на свой ред натиска Бойко Борисов чрез посланик Ерик Рубин.

Независимо от мачкането на американците Бойко Борисов вече е предложил съвместно изявление на Румен Радев след приключването на проверката на ДАНС, твърди източник от президентството.

Всъщност това напълно отговаря на линията на премиера, който иска да е добре с американците, но да не се кара с руснаците. Сега ще му се наложи да плати милиард и половина на американците, след като разкеши милиарди за реакторите на Москва.

Подобни новини

Вашият коментар