ГЕРБ ще приеме оставката на Антон Тодоров. Спират и предаването му по Канал 3

ГЕРБ ще приеме оставката на Антон Тодоров. Спират и предаването му по Канал 3

снимка: Епицентър

Утре парламентарната група ще вземе решение, искането на депутата-скандалджия ще бъде гласувано в пленарна зала в сряда

Парламентарната група на ГЕРБ ще приеме оставката на народния представител Антон Тодоров. Такива са настроенията в сред депутатите от управляващата партия, след като днес колегата им депозира искането си да напусне Народното събрание, източник /Епицентър/.

Телевизия Канал 3 пък спира предаването му, обяви управителят и програмният директор на медията Ива Стоянова. Мотивите – за да се подкрепи единството на българските медии.

Решението на ГЕРБ за оставката на Антон Тодоров ще бъде взето по време на утрешното заседание на парламентарната група, а гласуването ще бъде първа точка от дневния ред на депутатите в сряда.

Според неофициална информация, в огромната си част депутатите от партията на Бойко Борисов били негативно настроени срещу Тодоров, който през последните месеци забърка партията в няколко шумни скандали, включително и такива, свързани със заплахи към журналисти в ефир.

Гербери казват, че няма как да бъде правена аналогия с Делян Добрев, който миналата седмица също подаде оставка заради „Кумгейт“ в Хасково. Тогава партийните структури се вдигнаха в негова защита, а парламентарната група отказа да го освободи от задълженията му като народен представител.

В случая с Антон Тодоров се очаква да си тръгне мирно и кротко както от 44-ото Народно събрание, така и от ГЕРБ.

Подобни новини

Вашият коментар