Дългополци като един в каузата за МАМА ДИДИ – снимки

Дългополци като един в каузата за МАМА ДИДИ – снимки

В последните дни на септември апел за помощ към цяла България отправи Диана Христова – мама Диди.

Майка съм на две деца –дъщеря на 6г. и син на 11м. През месец юни тази година ме диагностицираха с хемангиосарком на десен глезен. Изключително рядък и агресивен тумор. След двумесечно обикаляне по разлини болници и професори се оказа че в България няма друг подобен случай и единственото което могат да направят тук е ампутация на крайника без идея за по-нататъчно лечение. Това наложи да търся отговорите извън нашата страна.През месец август посетих болница Аджибадем Маслак в Турция,където бях обстойно прегледана и изследвана от проф.Харзем Юргез. Заключението е че се нуждая от спешна операция за отстраняване на крайника и коремна операция за отстраняване на метастатични лимфни възли. Общата сума за двете операции е 40 000 евро,която е непосилна за моето семейство. Обръщам се към всички хора които имат възможност и желание да помогнат.”– апелира тя.

Дългополци не подминаха призива за помощ. Още повече, че съпруга на Мама Диди, бе част от футболния живот на Дългопол. Тази кауза ги обедини. Те действаха като един и единни успяха да постигнат много…и да дарят надежда.

На 08.10.2017г. на стадион „Камчия” се проведе футболна среща между отборите на гр. Дългопол и с. Бозвелийско. Събитието бе с благотворителна цел в помощ на Диана – съпруга на Ивелин Христов, футболист от ФК”Камчиец”.

1 (1) (Small)

Инициативите от футболния терен не се изчерпаха с това. Заедно с добрата новина за възстановяване на футболния отбор на с.Цонево, след петгодишно прекъсване, Ферхан Хасан началник отдел Образование и хуманитарни дейности оповести:

Отборът от своя страна направи дарение, като се включи в благотворителната кампания за набиране на средства за лечението на Дияна Христова.

2 (1) (Small)

3 (1) (Small)

На 11.10 се проведе благотворителен турнир по борба, организиран от Спортен клуб по борба-с. Партизани и община Дългопол. В каузата ни се включиха Спортен клуб по борба Станка Златева-гр. Сливен и Спортен клуб по борба Руен-гр. Руен. Събраните средства в размер на 608лв., са внесени по сметката на Диди.

4 (1) (Small)

5 (1) (Small)

6 (Small)

Под надслов „Заедно за една майка” в Дългопол бе организиран благотворителен концерт. Общата сума събрана по време на концерта е 4 246,60 лв.

7 (Small)

На 14 и 15.10  по време на сбора на с. Аспарухово се проведе благотворителен базар.  Сумата събрана на 14 е 1285.87лв.

8 (Small)

9 (Small)

На втория ден от базара са събрани 592.00лв.

10 (Small)

11 (Small)

Щастливи сме,че успяхме да съберем 1877.87лв. за мама Диди! Благодарим на всички,които ни подкрепиха! Заедно за Диди!– писаха милите дами ангажирали се с каузата.

Към каузата се включиха много хора от цялата страна, кой с лично дарение, кой с организация, но най – важното носещи в себе си човешкото, носещи в себе си надеждата. Всеки желаещ да се включи може да получи информация от страницата „В помощ на една майка” във Фейсбук или да посети събитията които предстоят в помощ на Диди

21.10 – Благотворителни базари в Морската градина на гр. Варна – ЗОО Градина , Летен театър, Фестивален Комплекс ) ;

22.10 – Концерт във Фестивален и конгресен център- 16.00 часа

От 23 до 27.10 – Планетариума във Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров ” ще работи само за Диди, цената на билета е 2 лв.

ПРОВАТОН изцяло подкрепя каузата за Мама Диди!

Подобни новини

Вашият коментар