МАЩАБНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВЕТРИНО И ЕВРОПА – 10 ГОДИНИ ЗАЕДНО В ЕС“ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЩИНА ВЕТРИНО

МАЩАБНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВЕТРИНО И ЕВРОПА – 10 ГОДИНИ ЗАЕДНО В ЕС“ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЩИНА ВЕТРИНО

На 25.10.2017 г. в концертната зала на НЧ „Просвета – 1905“ с. Ветрино се проведе публично събитие по повод Десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото и Председателство на Съвета на Европейския съюз.

Събитието, което е част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2017 г.,  бе под надслов „Ветрино и Европа – 10 години заедно в Европейския съюз“.

Целта на инициативата е широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството и в ЕС, да се провокира интереса на всички ни като граждани на Република България към темите, свързани с Българското председателство, както и да се изградят механизми за ефективно партньорство на институции, организации и граждани за постигането на общонационални цели.

Идеята е повече хора да бъдат привлечени и да станат съпричастни към важната задача, която предстои на страната ни.

DSC01129 (Small)

Гост на събитието бе областният управител на област Варна – г-н Стоян Пасев, който поздрави присъстващите и даде старт на информационната кампания. Под формата на мултимедийна презентация, той отчете накратко резултатите от 10 – годишното членство на България в ЕС, приоритетите на Българското Председателство на Съвета на ЕС и ключовите послания в програмата на България.

DSC01148 (Small)

От своя страна кметът на община Ветрино – д-р Димитър Димитров представи накратко резултатите на общината, постигнати в резултат на 10 – те години членство на България в ЕС, като спомена проектите, реализирани с европейските средства за периода. Кметът – д-р Димитър Димитров подчерта значимостта им и добави, че те са от изключителна важност за развитието на общината.

Сред гостите на инициативата бяха още представители от Областна администрация – Варна, както и представители от Областния информационен център.

В съпътстващата програма на събитието бе проведена и викторина с учениците от СУ „Христо Ботев“ с. Ветрино.

На всички присъстващи бяха раздадени информационни материали във връзка с 10-годишнината от членството на страната ни в ЕС, както и предстоящото председателство на България в Съвета на ЕС.

DSC01238 (Small)

DSC01252 (Small)

Публичното събитие завърши с културно-творческа програма в неповторимата атмосфера. Всички гости имаха възможността да се насладят на красотата в цветове, форми и звук от изпълненията на децата към НЧ „Просвета – 1905“ с. Ветрино и НЧ „Светлина – 1904“ с. Белоградец, както и изложба на най-малките творци – децата от детските градини на територията на община Ветрино.

Подобни новини

Вашият коментар