Олигарси с пореден удар срещу България, този път в Добруджа

Олигарси с пореден удар срещу България, този път в Добруджа

снимки: ANONYMOUS BULGARIA

Вече е известно кой стои зад престъпната корпорация “Русгеоком БГ” ЕАД, срещу която застанаха много българи, не само в Добруджа, а и в цяла България. Едноличен собственик на “Русгеоком БГ” е “Ди Ди Мениджмънт” АД на скандално известният Сашо Георгиев Дончев, който е и изпълнителен директор на „Овергаз Инк.“ АД и на „Овергаз Холдинг“ АД . През 2012г. Овергаз е координатор на инициатива за проучване на залежите в Добруджанското въглищно находище и възможностите за разработване на подземна въглищна газификация, като представят метода за “безвреден за околната среда”. Газовият бос и бивш служител на Мултигруп участва в управлението на различни организации, винаги се увърта около властта, финансирайки много партии, често едновременно, за да гарантира защита на интересите си, независимо от резултатите на изборите. През 2002г. Сашо Дончев и Иво Прокопиев са сред учредителите на “Глобална България”, наред с Цветелина Бориславова, Левон Хампарцумян, Валентин Златев, Иван Кръстев, Красен Станчев, шефът на БТВ Албърт Парсънс и др. “Стремежът на учредителите е да превърнат гражданското общество в реален фактор за вземането на решения в политиката и икономиката. Заедно с това членовете на „Глобална България“ ще работят за налагането на прозрачни условия за честен бизнес и спазване на правилата, което според тях означава конкуренция, върховенство на законите, обществена воля за недопускане на нелегитимни капитали в икономиката и разделяне на политическите от бизнес интересите.”

В случая обаче ще се спрем на един от техните последни проекти – ПП “Да, България” и кръга АРГО. В изтеклите преди няколко месеца стенограми, на една от срещите на кръга АРГО, се описва с какви ударни групи разполагат: „Гражданския съвет на Реформаторския блок, „Протестна мрежа„, грантови НПО-та, движения, анализатори и т.н., които те представят за гражданското общество. А днес разбираме, че вече официално “Зелените”, БЗНС, ДЕОС и ДСБ са се обединили с “Да, България” за общи действия. Мрежата им е много мощна, намесена е във всяка сфера в България и диктува какво да се случва, а финансирането идва от различни части на света, източник /ANONYMOUS BULGARIA/.

Въпреки че отрича участие в този проект, Сашо Дончев е в много близки отношения с председателя на партията Христо Иванов, изявил се като един от най-върлите му защитници в аферата Цумгейт. Близък до грантаджията Христо Иванов, който също отрича финансиране и участие в партията, е друг скандално известен и чест посетител на прокуратурата Иво Прокопиев.

Какво е общото между Иво Прокопиев и Сашо Дончев? И двамата са готови да минат през много трупове, за да спечелят някой друг милион. Но докато вторият прави все още опити в Добруджа, първият пожъна голям “успех” в Меричлери.

За няколко години умират 70% от жителите на градчето Меричлери. Заличени са цели български фамилии. Виновник за замърсяването на водата е фирма „Каолин“, управлявана тогава от Иво Прокопиев. До екокатастрофата довежда методиката, по която се добива варовик – чрез взривове на находищата в близката мина. Така земните пластове се разместват, а водата започва да носи смърт.

Не е изненада, че по случая има опънат политически чадър и пълно медийно затъмнение от страна на най-големите медии в България БТВ, БНТ и Нова ТВ, каквото има и за много други въпроси от съществено значение за българското общество. Затова и хора като Дончев и Прокопиев проявяват подобна наглост и чувство за безнаказаност. Въпреки подадения преди повече от 7 месеца сигнал по случая Меричлери до главния прокурор, ДАНС и МОСВ, все още няма повдигнати обвинения. Ресурсът, с който разполагат е огромен, но това не означава, че подобни безскрупулни субекти могат да спечелят.

Българите обединени, не могат да бъдат победени!

Подобни новини

Вашият коментар