Google пуска своя платежна система, подобна на PayPal

Google пуска своя платежна система, подобна на PayPal

снимки: Economic.bg
Google представи своя платежна услуга – Pay with Google, чиято цел е допълнително да стимулира онлайн разплащанията сред хората и да се превърне в тяхното основно средство за извършването на тази дейност.
От компанията уверяват, че системата е лесна и удобна за ползване. Всеки път, когато човек поиска да купи нещо от някой (партньорски на Google) сайт, Pay with Google автоматично ще изтегля цялата необходима информация, като по този начин транзакцията ще се финализира чрез едва няколко кликвания, източник /Economic.bg/.
Това означава, че ако човек използва Android устройство или сърфира през Chrome, няма да е нужно да въвежда номер на кредитната си карта – Google автоматично ще изпраща платежната информация до продавача.
Инструментът е гъвкав и също така позволява на разработчиците да го развиват, като добавят „по няколко реда код“.
Засега новата функция е ползваема за едва няколко магазина като британския Dice, американския Kayak и бразилския iFood. Информация на страницата на Google сочи, че големи играчи като Deliveroo, Just Eat, Airbnb и HotelTonight също се очаква скоро да я позволят за своите клиенти.

Подобни новини

Вашият коментар