Пенсионери от В. Търново останаха възхитени от красотата на Девненската долина

08 (Small)
снимки: Devnya News
Около 50 пенсионери от Велико Търново бяха на двудневно посещение в Девня. По този начин от местния Съюз на пенсионера – 2004 върнаха жеста на своите набори от старопрестолния град, които миналата година посрещнаха девненци във Велико Търново, източник /Devnya News/.
В рамките на визитата гостите разгледаха природни и културно-исторически забележителности в Девненската долина, сред които Музеят на мозайките, вила „Марциана“, етнографската сбирка в Падина и паркът в селото, местността Побити камъни, етнографската къща в село Кипра, Вълшебният извор и др. Гид на гостите и през двата дни бе председателят на Съюз на пенсионера – 2004 – Девня, Демир Кръстев.
Специален акцент в организираната от местната община опознавателна обиколка на града бе и гордостта на социалистическа България – Девненският промишлено-транспортен комплекс. В „Агрополихим“ великотърновските пенсионери участваха в беседа с представители на завода, които подариха на възрастните хора различни видове торове.
Кулминация в двудневната визита на пенсионерите бе празничната вечеря в ресторант „Девня“, на която присъстваха кметът на общината Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, председателят на Съюз на пенсионера – 2004, заместник-председателят на областното ръководство на организацията Стоянка Христова, възрастни хора от Девня и др.
Свилен Шитов приветства множеството и изрази задоволство от факта, че пенсионерските организации водят активен социален живот и си гостуват едни на други. Кметът пожела на всички крепко здраве и акцентира, че Девня има много богато културно-историческо наследство и природни забележителности, които общината възнамерява да популяризира за сметка на индустриалния ѝ имидж. Градоуправникът поднесе поздравителен адрес на Радка Маркова – председател на областното ръководство на Съюз на пенсионера – 2004 – В. Търново. На свой ред г-жа Маркова изказа благодарност към Свилен Шитов и всички девненци за топлото посрещане. Тя подчерта, че гостите са останали възхитени и удивени от видяното в Девненската долина, както и че никога досега не им е минавало през ума, че в тази община има толкова красиви и привлекателни места без аналог в страната.
Заместник-кметът Донка Йорданова закичи всички гости със значки с герба на Община Девня, подари им по един екземпляр от книгата „Бъдеще за Девня“ и вестник „Общински вести“. Празникът на хората от третата възраст продължи с песни, танци и приятелски раздумки до късно вечерта. Във веселието се включиха малката Жаклин от модерния балет „Тиерра“ и  певческата група при НЧ „Просвета-1900“ – гр. Девня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *