Светлозар Лазаров след среща с премиера на Крим: По време на председателството на ЕС България да работи за сваляне на санкциите срещу Русия

Светлозар Лазаров след среща с премиера на Крим: По време на председателството на ЕС България да работи за сваляне на санкциите срещу Русия

снимка: Блиц

По време на председателството си на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. България активно трябва да работи за свалянето на санкциите срещу Русия. За това е призовал националният координатор на политическа партия „Атака“ и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров по време на работна среща с министър-председателя на Крим Сергей Аксьонов. Срещата се проведе в рамките на конференцията „Крим в съвременния международен контекст. Приятели на Крим“, състояла се на 6 и 7 ноември в Ливадийския дворец в Ялта, съобщи специално за БЛИЦ Светлозар Лазаров, източник /Блиц/.

Двамата с премиера Аксьонов са обсъждали още възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Крим, респективно между България и Русия. Аксьонов е изразил своите благодарности заради факта, че „Атака“ е първата партия в Европа, признала резултатите от референдума през 2014 година, за което лидерът й Волен Сидеров е награден с почетен медал. Светлозар Лазаров е предал на кримския премиер специални поздрави от Волен Сидеров, по чието поръчение оглавява делегацията на „Атака“ в Ялта. В нея е включен и шефът на международния отдел на партията Христо Маринов.

В ялтенския форум участват повече от 90 делегати от 30 държави, сред които и много действащи депутати от страни в Европейския съюз като Германия, Франция и Гърция. По време на конференцията е учредена международна асоциация „Приятели на Крим“, сред чиито основни цели е възстановяването на сътрудничеството между Русия и западните държави. Според руския външен министър Сергей Лавров организацията ще подобри взаимодействието на Крим със Западния свят.

По време на посещението си Светлозар Лазаров и делегацията на „Атака“ са имали и срещи с представителите на българската общност в Крим. Националният координатор на „Атака“ Лазаров дари български учебници на ръководителя на национално-културната автономия на българите Иван Абажер, както и на преподаватели по български език в Националната руска телевизия в Крим „Русия сегодня“. Връчването на учебниците се е състояло по време на пресконференцията на българската делегация, която е излъчена на живо в ефир.

Подобни новини

Вашият коментар