Политолог разкри стратегията на БСП! Крайната цел е свалянето на правителството

Политолог разкри стратегията на БСП! Крайната цел е свалянето на правителството

снимка: pik.bg

На първо четене оставката на Димитър Главчев спаси парламентарната стабилност, защото така беше преодоляна най-острата криза, но по всичко личи, че БСП няма да спре дотук, коментира пред БНР политологът Първан Симеонов:

“На мен ми се струва, че БСП е запазила най-сериозните си козове за навечерието на Българското европредседателство и за самото председателство. Ситуацията поне на този етап е демонстрация на принципност от страна на ГЕРБ, защото те умеят този тип действия, но по-сериозната точка е за БСП. Първо вземат скалпа на председател на НС и второ – потопиха, по не за момента, важната тема, която ГЕРБ бяха измислили, а именно ревизия на приватизацията. В следващите няколко дни по тази тема няма да се говори. С две думи – много сериозна точка за БСП, при това постигната от нищото – заради едни изпуснати нерви. Целта на БСП е една, каквато е целта на всяка опозиция – да свали правителството”, заяви Симеонов, източник /pik.bg/.

“Моментът е доста подходящ, защото ГЕРБ не могат току-така да направят любимото си, а именно да обърнат масите и да кажат, че отиваме на избори, защото в такава ситуация, те така правят. Идва председателството на ЕС и това някак си не е толкова лесно. БСП прави всички тези нещо, но ако утре има избори, ГЕРБ пак може да ги вземе – това показват числата. И затова БСП не иска да събаря кабинета веднага, БСП иска да използва ситуацията, в която този кабинет е заклещен в председателството и няма мърдане, и да вади скандал, след скандал, за да може постепенно ситуацията да узрява”, каза още Първан Симеонов

Подобни новини

Вашият коментар