БЗНС напусна РБ заради обединението около “Да, България” и ДСБ

БЗНС напусна РБ заради обединението около “Да, България” и ДСБ

снимка: newscafe

Българският земеделски народен съюз (БЗНС) с лидер Николай Ненчев е напуснал Реформаторския блок и се присъединява към платформата за Български манифест да Европа на „Да България!”, ДСБ/Нова Република, Зелените, ДЕОС.

За това решение съобщи днес лидерът на “Да, България” Христо Иванов по време на учредяването на новата платформа, който е получил потвърждение от Ненчев, източник /newscafe/.

Лидерът на БЗНС е потвърдил информацията и пред “Дневник” с уточнението, че решението е взето с пълно съгласие от членовете на управителния съвет и ръководствата на местните структури на БЗНС с гласуване днес.

“Това решение се взе със 100%, нямаше нито един против, което ме кара да бъда голям оптимист”, коментира още Ненчев.

“БЗНС е силно притеснен от събитията, които се случват в политическия живот на България в последните месеци. Очевидно е, че демократичната общност не е представена в българския парламент. Държавните институции излъчват опасни антидемократични, антиевропейски послания”, пише в позицията на партията на Ненчев.

В нея се поставя и цел пред БЗНС съвместно с Движение “Да България”, ДСБ и другите демократични партии “да изгради траен и устойчив политически съюз и да участва в инициативата “Български манифест за Европа”.

По думите на Христо Иванов новата платформа, на която днес се постави началото, не е коалиция или граждански съвет, а инициатива, която ще работи, за да не се позволи на правителствената пропаганда да изпълни изцяло европейската тема.

Той също така подчерта, че новата платформа е отворена и се очаква присъединяването на още хора и формации.

Подобни новини

3 Comments

 1. Антон
  20.11.2017 at 18:28 Отговори

  Обединението с Христо Иванов е равно на политически крах за всеки.

 2. Мартинез
  20.11.2017 at 18:56 Отговори

  Голяма грешка! Христо Иванов е кукла на конци, която изцяло е контролирана от олигарха Иво Прокопиев. В българската политика няма място за такива личности.

 3. СИмо
  20.11.2017 at 20:13 Отговори

  На тея трябва да им е ясно, че всяко обединение с Дай България е като да скочиш в басейн с воденичен камък под мишницата.

Вашият коментар