Б.Б. заиграва с Нинова, за да прикрие коалицията “КТБ” с “ДПС-Пеевски”. Сарая държи компромат за 50 милки от “оградата”

Б.Б. заиграва с Нинова, за да прикрие коалицията “КТБ” с “ДПС-Пеевски”. Сарая държи компромат за 50 милки от “оградата”

снимка: bgsniper.com

Бойко Борисов окончателно скъса с Георги Гергов – вече не му трябва по линия на комбинацията с оста “Цацаров-Пеевски”, и заигра с Корнелия Нинова, смазала опозицията в БСП.

Борисов заиграва с Нинова, за да прикрие коалицията с “ДПС-Пеевски”. “Патриотите” само мрънкат – консумират властта. Красимир Каракачанов скача за очи срещу оставката на Димитър Главчев, източник /bgsniper.com/.

Разпад в официалната коалиция – ГЕРБ и “Каракачанов-Симеонов-Сидеров”, едва ли ще има скоро, но с “ДПС-Пеевски” е невъзможна, защото е ИКОНОМИЧЕСКА!

Делян Пеевски контролира половината депутати на ДПС – повечето са от новите. Не че някой може да не изпълни разпореждане от Сарая, сведено от Мустафа Карадайъ.

Борисов нареди оставката на Главчев и в същото време инструктира парламентарата група на ГЕРБ да гласува закона “Пеевски” – дължи “ресто” за подкрепата на ДПС за “закона за корупцията”.

Коалицията “КТБ” си е поделила държавата. Корнелия Нинова засега пренебрегва съвета на Богомил Бонев да посочи с пръст симбиозата “ГЕРБ-БСП”.

“Позитано”20 предпочита да нанася удари по “патриотите” – Нинова е наясно кой лапна 50 милки от “оградата”. В Сарая разполагат с пълната информация.

Когато Сарая и “Позитано” едновременно ударят по лапналите 50-те милки, официалната коалиция “ГЕРБ-патриоти” наистина ще е пред разпад.

Бойко Борисов поиска Димитър Главчев да подаде оставка, защото не може да си позволи БСП и ДПС да получат оставката на Валери Симеонов.

Това ще доведе до оставка на кабинета “Борисов-3” и тогава Б.Б. или официално ще стане ЗАЛОЖНИК НА ДПС, подкрепящо правителство на малцинството, или ще му се наложи да отиде на предсрочни избори.

Ако това се случи по време на европредседателството, ГЕРБ ще загуби вота. При такава игра опозицията получава лост за влияние – може да му наложи предсрочни избори през есента на 2018 г.

Оставката на Димитър Главчев е само епизод – Бойко Борисов го жертва, за да запази “стабилността в държавата”, която очевидно зависи от БСП и ДПС. “Воля” е “клиентела” само за вота на недоверие. Нищо повече.

Бойко Борисов осребри оставката на председателя на парламента, вкарвайки интрига между БСП и ДПС. “Позитанци” го обвиняват, че е “дал половината държава на Пеевски”.

Ако от Сарая решат да поискат дял и от “другата половина”, ще цакат с компромата за 50-те милки от “оградата”. Тогава ще се сблъскат с “Позитано”20 – кой е свалил Б.Б. за трети път от власт.

Подобни новини

Вашият коментар