Елена Йончева: Не злепоставям България, но е позор да научаваме отвън, какво се случва у нас

Елена Йончева: Не злепоставям България, но е позор да научаваме отвън, какво се случва у нас

снимка: Епицентър

Цветан Цветанов каза, че тези факти са известни на службите. Ако тези факти са известни на службите, тогава не трябва да правим повече журналистически разследвания, така ли? Показахме, че е практика да се минава през оградата със стълба

Подаването на оставка не трябва да е замитане на следа. Какво се случи с Делян Добрев? Това попита риторично депутатът от БСП Елена Йончева по НТВ, източник /Епицентър/.
“Оставката на господин Главчев е важна за всеки един от нас, не само за БСП… Подаването за оставки не трябва да бъде индулгенция, не трябва да бъде замитане на следата. И това се случи с Делян Добрев. Това не е скандал, това е престъпление. Става дума за създаването в Хасково на една огромна корупционна схема. И ако прокуратурата не се самосезира, ние ще внесем сигнал в ДАНС и прокуратурата. Става дума за 35 милиона лева, усвоени през една роднинска фирма в Хасково, в нарушение на Закона за държавния служител. Не става въпрос само за „Кумгейт “.Когато имаме нарушение на закона, когато имаме престъпление, трябва да се подаде оставка и смятам, че това е редно”, заяви Йончева.
Вeче винаги е късно да се иска вот на недоверие . Държавният департамент на САЩ  казва, че всички държавни служители са замесени в корупция.

За филма си „Граница“, тя уточни: Цветан Цветанов каза, че тези факти са известни на службите. Ако тези факти са известни на службите, тогава не трябва да правим повече журналистически разследвания, така ли?  В продължение на месеци се говореше, че изнесените факти във филма, не са верни. Показахме, че е практика да се минава през оградата със стълба. Тя е изградена чрез корупционна  практика. Това, което казваме не е ново. Ние не злепоставяме  България. Даваме сигнал органите да вземат мерки. Властите у нас дават заблуждаваща информация. Мигрантите  не са намалели. Вълната е канализирана в момента. Най-голямото злепоставяне  за нас е когато научаваме отвън, какво се случва в страната ни. Това е позор!

 

Йончева заяви, че ще бъде направено копие на филма, което ще бъде представено на посланиците на ЕС, за да бъде направено по-мащабно разследване и да бъде гарантирана сигурността на свидетеля, разкриващ корупционните схеми по границата.

Подобни новини

Вашият коментар