Напрежение, ритници и псувни на Хитрино – Суворово

Напрежение, ритници и псувни на Хитрино – Суворово

снимка: Sportal.bg

За първенство на Североизточната трета лига – ХV кръг Хитрино и Суворово 1 не можаха да отбележат голове в динамична среща изиграна пред погледите на близо 200 зрители. Природата се смили над футболистите и часове преди началото на двубоя спря да вали, но мокрият терен от дъжда от сутринта постави на изпитание състезателите и на двата отбора, източник /Sportal.bg/.

В началото на втората част – 53 мин. за нанесени обиди към асистент рефера откъм страната на публиката Любомир Михалев от Суворово 1 получи втори жълт картон -равняващо се на червен картон. Това деяние явно не се хареса на състезателите на гостите, те заградиха главния съдия Петър Кирилов от Добрич, като в оспорванията се включи и вратаря им Костадин Иванов – прекосявайки терена от единия край до другия. В помощ на рефера се включиха и помощниците му – Димитър Герчев и Калин Кирон, четвъртия рефер Йонко Пенев от Варна и делегата на БФС Атанас Петров – също от Варна, които трудно укротяваха състезателите на гостуващият тим. На терена влязоха и треньорите на Суворово 1 – Живко Бояджиев и Мартин Христов, които направиха опит да поуспокоят и без това нажежената обстановка около главния съдия.

Груповото оспорване продължи близо 3 – 4 минути, а изгоненият състезател Любомир Михалев напусна терена псувайки наред и на висок глас съдийската бригада. Вместо да си вземе поука от извършените наказуеми деяния Любомир Михалев зарита входната врата на съблекалнята на гостите, което взриви публиката на домакините. Наложи се намесата на охраната за да не се стигне до нежелателни деяния между публика и състезател на гостите – провокирани от невъздържаното поведение на изгонения състезател.

След като ситуацията на футболният терен се поуспокои срещата продължи в нормалното си русло. Въпреки, че бяха с човек в повече в една трета от мача Хитрино не можа да се възползва от това и постигне така желаната победа над съседен в класирането тим. Двубоят в тази втора част премина доста динамично, с много битка по целия терен, с много голови положения и пред двете врати, но за съжаление нереализирани. В крайна сметка, двата отбора си разделиха по една точка завършвайки 0:0.

В класирането Суворово 1 запази втората позиция, но изостана от водача Добруджа (Добрич) с две точки. Хитрино -също запази третата позиция с 25 точки, но е на 8 точки от “Суворово 1”, следващите отбори след него са с 5 точки в по-малко. В следващия предпоследен за есенният дял – ХVI кръг Хитрино гостува на Бенковски (Бяла Рс), докато Суворово 1 е домакин на Калиакра (Каварна)

Подобни новини

Вашият коментар