Градски транспорт поема част от курсовете на 409

Градски транспорт поема част от курсовете на 409

снимка: Агенция “Черно море”

Билетчето до местностите Ракитника и Прибой да струва един лев искат граждани

Общинският превозвач “Градски транспорт” поема част от курсовете по линия 409. Това стана ясно по време на редовното заседание на ПК “Транспорт” към варненския общински съвет, източник /Агенция “Черно море”/.

Автобусна линия 409 с маршрут кк Златни пясъци – гр. Варна – гр. Аксаково е междуобщинска и е част от областната транспортна схема. Обслужването й се осигурява на равни квоти от община Варна и община Аксаково. Варненската квота ще бъде поета от “Градски транспорт”, тъй като обслужването на транспортната схема на общината е възложено на този превозвач. Линията 409 ще бъде включена към интегрираната обществена услуга за пътнически превоз, което гарантира обезпечаването с единно информационно обслужване и ползването на съвременни транспортни средства, които осигуряват удобство и комфорт.

Линия 409 се ползва от много жители на Аксаково, които учат или работят във Варна. Тя е и основен транспорт за много от гражданите на Варна. Линията е и единствената транспортна връзка от летището до курортните комплекси “Св. Св. Константин и Елена” и “Зл. пясъци”. По маршрута й са разположени 8 спирки в община Аксаково и 33 в община Варна.

Молба на граждани цената на билета за градския транспорт до местностите “Ракитника” и “Прибой” да струва един лев ще бъде обсъдена на предстоящата сесия на общинския съвет. Искането бе разгледано на заседанието на ПК “Транспорт”. Съветниците от комисията дадоха своето положително становище, придружено с настояване по време на сесията да бъде представен анализ от страна на “Градски транспорт” относно рентабилността и размера на пътникопотока по това направление, както и становище на главния архитект дали целият маршрут е в рамките на града. Подобно решение бе взето за цената на билета до местност “Боровец”, отново по искане на граждани. По данни на фирмата превозвач, след това пътникопотокът значително се е повишил.

Подобни новини

Вашият коментар