Томислав Дончев: Аз не бих открил тоалетна! Валери Симеонов се държи провокативно

Томислав Дончев: Аз не бих открил тоалетна! Валери Симеонов се държи провокативно

снимка: DarikNews

Борисов е преизбран единодушно, защото при нас няма лидерски проблеми! Не ни се налага на три – четири години да си сменяме политиката, за да се представим като други от това, което сме били, изтъкна вицепремиерът

При нас няма лидейски проблеми, не ни се налага да сменяме курса на три – четири години, за да се представим като други от тези, които сме били, източник /Епицентър/.

Това заяви в предаването “Тази сутрин” по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

Има нужда от разговор за миналото и за прехода, каза още той.

Той коментира последната размяна на остри реплики между ГЕРБ и БСП. Във вторник премиерът Бойко Борисов обвърза ваденето на павета от ремонтирания бул. “Дондуков” със тези, които са взривявали църкви и мандри, това бил техен стил, намеквайки за БСП.

“Ваденето на павета от “Дондуков” е продължение на същата саботажна линия, като тази с взривяването на църкви преди 90 години”, коментира Томислав Дончев.

Спекулациите за коалиция между БСП и ГЕРБ пречат на политическата хигиена, смята вицепремиерът.

“В последно време Валери Симеонов се държи целенасочено провокативно. Такъв му е характерът”, каза още той, коментирайки отношенията вътре в управляващата коалиция. Ние сме две организации, Обединени патриоти са три партии, щеше да е странно, ако всичко е прекалено тихо, анализира Томислав Дончев и заяви: “Аз не бих открил тоалетна.”

Вотът на недоверие не може да постигне ефект, той е знак към поддръжниците на левицата – не успяхме да победим на изборите, но сме активни, анализира Томислав Дончев. Според него прекалена “тишина” по време на председателството би била странна. А що се отнася до инициативата на България да се даде европейска перспектива за Западните Балкани, Томислав Дончев каза, че това е опит Европа да погледне към този “ъгъл”, от който са тръгнали много войни.

Над 17 200 деца са върнати в училище, в момента полагаме усилия да се задържат в час, обяви вицепремиерът. “За една част от българите образованието не е ценност”, обясни Томислав Дончев.

Подобни новини

Вашият коментар