Българско правосъдие! Ето колко ще лежат в затвора изродите, убили и изнасилили старица в Провадия! Народе…?

Българско правосъдие! Ето колко ще лежат в затвора изродите, убили и изнасилили старица в Провадия! Народе…?

снимка: burgasinfo.com

Къде са службите, защо криминално проявените братя са били на свобода?

14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. остават в ареста, източник /burgasinfo.com/.


Това е единствената добра новина след зверската касапница, която младежите извършиха.

Те влязоха в дома на стара жена в Провадия, изнасилиха я и я убиха по особено мъчителен начин. По трупа имало толкова кръв и бил така обезобразен, че съседът, който го намерил, все още е в шок.

Единственият грях на 77-годишната К. Ж. бил, че дала на братята предния ден да й пренесат дървата. Тя нямала сили да го стори, познавала ги бегло и решила да им се довери. Те пък решили, че щом дава 20 лева за едни дърва, сигурно е бъкана с пари. И влезли привечер в къщата й да я оберат, но тя ги усетила и слязла. Вместо да хукнат да бягат, мургавите младежи грабнали каквото им попадне, повалили я на земята, изнасилили я, доубили я и оставили в собствената й кръв на земята. Това не ги притеснило и претарашили и къщата и взели каквото си харесали.

Шокиращото в случая е, че двамата отдавна крадат и безчинстват и имат досиета в полицията. Но толкова. Никой не е съден за кражбите досега, никой не се е сблъскал със закона.


И двамата не ходят на училище. Баща им е обявен за общонационално издирване,  майката е незнайно къде, гледат ги бабата и дядото.  С две думи никой.

Не можем да не попитаме образователния министър, който щеше да вкарва всяко дете в уличище – как ги е пропуснал тези двамата?


Не можем да не попитаме вътрешния министър как се бори с малолетните престъпници? Със записване в регистър ли?

Не можем да не попитаме Агенцията за закрила на детето как ги е закриляла тия двамата, че ги е оставила да безчинстват и не е положила грам грижа или поне наблюдение.


Не можем и да не зададем въпрос на социалните служби в носа ли са си бъркали, или са играли карти на ЕС-компютрите си, когато пред очите им има семейство, което е оставило децата си на произвола, те крадат, тормозят хората, но никой, ама никой не взима мерки.

По времето на соца, още при първата кражба големият брат щеше да е в ТВУ, а малкият щеше да си наляга парцалите, за да не отиде и той там.


Имаше ред, имаше дисциплина, имаше закони и те се прилагаха.

Сега има права на децата и права на малцинствата. А тези попадат в двете групи.


 По улиците се разхождат потенциални убийци и службите се размърдват едва когато открият поредния труп. Дотогава ни дума, ни вопъл, ни стон!

На всичкото отгоре, понеже единият е малолетен, а другият непълнолетен, ще бъдат осъдени на до 10 години затвор. А в затвора, ще “попаднат на хора” и ще излязат вече изпечени престъпници.


А ние? Обикновените хора?

Ще стоим и ще чакаме кога някой ще ни ограби, изнасили и убие.


Това е положението!

Иначе министър Радев каза, че е пречупил гръбнака на престъпността.


Пък ежедневните кланета, грабежи, убийства явно са само част от ежедневието.

Има ли кой да защити този изстрадал и нещастен народ?


Явно не.

Ще мрем до последния останал българин.


Или докато сами не потърсим справедливост пред онази сграда на жълтите павета.

Само че кога?
Кога, народе?

Подобни новини

Вашият коментар