Девненски деца получиха подаръци от свои връстници в Германия (снимки)

k1 (Small)
снимка: DevnyaNews
852 девненчета от предучилищния, начален и прогимназиален курс бяха отрупани с подаръци в първия учебен ден на новата седмица. Инициативата бе в рамките на коледния конвой за раздаване на подаръци от деца за деца и се реализира от Мъжки клуб „Раунд тейбъл 5 Варна“ – част от световната верига на „Раунд тейбъл“, в която членуват представители на силния пол до 45-годишна възраст. Акцията съвпадна с празника на Света великомъченица Варвара – закрилница на децата от различни болести, източник /DevnyaNews/.
Благотворителното начинание се реализира за трета поредна година у нас. То обхвана всички учебни заведения в Девня – от яслените групи в забавачките до осмокласниците в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Васил Левски“. Камионът с подаръците паркира пред общината, след което кашоните бяха разпределени по предварителен списък и потеглиха с ученически автобуси по различните направления в Девня и Повеляново.
В раздаването на богатия асортимент от подаръци се включиха и представители на организацията от Германия, както и кметът Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова и секретарят на общината Елка Драгулева.

„Всеки подарък е различен и е подготвен от дете в Германия, според възможностите му, за дете на неговата възраст в България и другите 3 държави, които участват в инициативата“, заяви Емил Лазаров – член на „Раунд тейбъл 5 Варна“.

Най-различни играчки, кукли, дрехи, лакомства, ученически пособия, козметични принадлежности, зимни обувки и какво ли не получиха девненските деца от своите немски връстници. Едно от изискванията на организаторите на благотворителната акция бе всеки подарък да се дава лично, което е времеемко, затова инициативата ще продължи и утре във филиала на СУ „Васил Левски“.

Конвоят с общо 132 хиляди кутии подаръци от Германия ще премине през още 3 страни от бившия Източен блок: Украйна, Молдова и Румъния. Идеята на мъжкия клуб е да посредничи в реализацията на едно добро дело, каквото е трансферът на подаръци от деца за деца. Следващата спирка на благотворителната инициатива е община Долни чифлик, след което конвоят ще премине през детските отделения на варненските болници и някои села в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *