Единодушно: Борислав Сарафов е новият шеф на следствието

Единодушно: Борислав Сарафов е новият шеф на следствието

снимка: Dnes.bg

В концепцията му – разследване в дълбочина на престъпен капитал

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов е новият шеф на следствието, реши единодушно прокурорската колегия на ВСС. Сарафов бе избран след двучасова дискусия с 11 гласа “за”, източник /Dnes.bg/.

Той бе единственият кандидат за мястото, което се оваканти след като досегашният директор Евгени Диков стана член на Висшия съдебен съвет.

Преди да бъда избран Сарафов защити концепцията си за работа като директор на НСлС. Той обясни, че е решен натовареността с дела да достигне оптимални нива, които да позволят както качество, така и разследване в срок на досъдебните производства, информира “Фокус”.

Новият шеф планира да проведе конкурси за запълване на свободните щатни длъжности за следователи, както и да оптимизира работата на специализираните отдели.

Концепцията му предвижда и стриктно прилагане на принципите за специализация, екипност и взаимодействие на следователите с наблюдаващите прокурори, както и все по-активно използване на съвременната форма на разследване – т.нар. JIT (съвместни екипи за разследване).

Сарафов обясни, че предвижда мерки за активизиране на разследванията в дълбочина и проследяване на престъпния капитал и неговата трансформация.

Подобни новини

Вашият коментар