Борисов спази обещанието си! Отпуска 940 000 лева за цялостен ремонт на Зографския манастир

sml_1512550990 (Small)

снимка: Епицентър

Поискахте 230 000. лв., а ние сме отпуснали 940 000 лв. за цялото крило, за да направите ремонта така, както трябва, заяви премиерът

Премиерът спази обещанието си, дадено в деня на гласуването на бюджета, и с.днес калинетът отпусна средства за реконструкция на Зографския ванастир в Атон, източник /Епицентър/.

Поискахте 230 000 лв., а ние сме отпуснали 940 000 лв. за цялото крило, за да направите ремонта така, както трябва. Надявам се с тези пари Светата обител да стане максимално хубава и добра. Това каза премиерът Бойко Борисов, обръщайки се към игумена на Зографския манастир, който присъства на началото на правителственото заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той уточни, че искът първоначално е за частичен ремонт, за който са били нужни 230 хил. лева. „Както за Троянския манастир отпуснахме, така и сега отпускаме толкова, колкото струва цялостния ремонт, за да бъде изцяло завършен Зографския манастир”, допълни Борисов .

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов допълни: „Сумата е за извършване на довършително-ремонтни работи и изграждане на комуникациите в Южното крило на манастира “Свети Великомъченик Георги – Зограф” в Атон, Гърция. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите на бюджета ”.

Игуменът на Зографския манастир подари на министър-председателя копие на чудотворната икона „Св. Георги“.

Премиерът Борисов благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане “максимално хубава и добра”. Той обяви, че днес в 12.00 часа ще се среща и с патриарх Неофит.

  Финансовият министър подчерта, че светата обител е информирала, че с тези средства ще се осигури необходимият ресурс за цялостно завършване на реконструкцията на това крило.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *