Дългопол май ще предвари Провадия по развитие на туризма. Студенти чертаят маршрути и представят план за развитие. Кмета ги подкрепя

Processed with MOLDIV

Една малко позната дестинация като Дългопол може да стане притегателно място за туристи – с третия най – голям язовир в страната „Цонево“, с Чудните скали, на които някога са се провеждали републикански състезания по катерене, с възрожденската църква „Св.Параскева“ в село Аспарухово, строена от майстори от Охрид или с вкопаната 200-годишна църква в село Арковна.

Както вече писахме над 100 студенти от Икономическия университет във Варна преоткриха тези забележителности в общината след учебно посещение в началото на миналия месец. Те инициираха кръгла маса „Възможности за развитие на туризма в Дългопол“, организирана от катедра „Икономика и организация на туризма“ и „Управление и администрация“ във ВУЗ-а.

В нея участваха преподаватели, кметът на общината Георги Георгиев и на село Аспарухово Мария Георгиева.

“Грехота е да имаме такива природни забележителности в района и да не ги развиваме като привличаме туристи след като няма икономика и трудно се привличат инвеститори. Хората бягат в големия град и нашите общини опустяват. Само развитието на туризма ще ни спаси.” – каза в едно от своите интервюта председателя на НПО ПРОВАТОН Димитър Димитров.

Така според анализатори Дългопол поема в правилната посока за разлика от съседна Провадия. Крепости, минерални извори, най – древния град в Европа, музей на солта, еко пътеки, много древни църкви и т.н. Всички тези забележителности се рушат и тънат в забава. Защо ли?

Кмета Филчо Филев дойде на власт през 2011-та година. Излъга хората които го издигнаха, излъга и хората които гласуваха за него. Вече дори не живее в Провадия. ПРОВАТОН научи, че почти всеки ден няма търпение да стане три часа, да запали Супер Шкодата и да се прибере във Варна (с общински пари), в супер скъпия си апартамент от над 120 м2 намиращ се в супер скъпарската кооперация до МакДрайф. Да се види със супер важни бизнесмени за да уговори супер важните му лични сделки, ЗА ДА ТРУПА СУПЕР ВАЖНИТЕ МУ ЗА НЕГО ПАРИ.

Защото ще му трябват за адвокати когато вече е подсъдим и няма да може да съсипва Провадия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *