Путин обяви, че се кандидатира за президент на Русия

Путин обяви, че се кандидатира за президент на Русия

снимка: Lifestyle.bg

Руският президент Владимир Путин обяви, че възнамерява да се кандидатира за държавен глава на изборите през 2018 г.

“Ще издигна своята кандидатура за поста президент на Руската Федерация“, заяви Путин по време на среща с работници в завода ГАЗ в Нижни Новгород, източник /Епицентър/.

Путин съобщава новината в отговор на изказване от един от работниците в завода, съобщават руската секция на Би Би Си, РИА Новости и “Ведомости”.

Работникът Артьом Баранов се обръща със следните думи към държавния глава: „На форума “Доброволци на Русия ‘2017” днес ви попитаха дали ще се кандидатирате. Вие отговорихте, че, ако народът ви поддържа – то, да. Днес в тази зала всички без изключение ви поддържат! Владимир Владимирович, направете ни подарък, огласете своето решение! Ние, всички от ГАЗ, сме зад вас!“

„Газ е зад вас, ГАЗ е зад вас!“, скандира множеството.

В отговор Путин казва, че „по-добро място и по-добър повод да съобщи за това, навярно няма“.

„Благодаря ви за подкрепата. Аз ще се кандидатирам за президент на Руската федерация“, съобщава той. „Сигурен съм, че ние с вас ще успеем във всичко!, добавя президентът.

„Русия ще върви само напред и никой и никога няма да я спре по този път напред“, заявява пред събралите се Владимир Путин.

Партия „Единна Русия“ ще застане зад кандидатурата му.

На въпрос на “Ведомости” работникът Артьом Баранов отговаря, че с никого не е съгласувал въпроса си. “Просто проявих инициатива”, казва той. И обяснява, че всеки в залата е искал да зададе този въпрос на Владимир Путин.

РИА Новости припомня, че Владимир Путин е избран за пръв път за президент през март 2000 г., а през 2004 г. е преизбран на този пост. От 2008 до 2012 г. е министър-председател, а през 2012 г. отново става държавен глава.

Това ще е четвъртото участие на Путин в президентски избори. Той е на поста от 2000 г., с прекъсване между 2008 и 2012 г., когато тази длъжност заемаше сегашният премиер Дмитрий Медведев. Ако победи и на вота на 18 март, до края на следващия си евентуален мандат през 2024 г. Путин ще е заемал над 20 години на поста.

По-рано той посети церемония по връчване на наградите “Доброволец на Русия за 2017 г.”, също в Нижни Новгород. Попитан дали ще се кандидатира, държавният глава обясни, че ще приеме решение скоро и попита присъстващите в залата дали са готови да го поддържат, в отговор публиката извика “Да”.

Подобни новини

Вашият коментар