Борисов отива в Лондон. Среща се с Тереза Мей

Борисов отива в Лондон. Среща се с Тереза Мей

снимка: Епицентър

Двамата ще обсъдят възможностите за по-широко сътрудничество в сферата на сигурността и управлението на миграционните потоци

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Лондон по покана на британския министър-председател Тереза Мей, утре, 11 декември. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет, източник /Епицентър/.

Бойко Борисов и Тереза Мей ще обсъдят възможностите за по-широко сътрудничество между двете страни в сферата на сигурността и управлението на миграционните потоци. Ще бъде разгледан и потенциалът на търговско-икономическите отношения между България и Обединеното кралство.

Посещението на българския премиер в британската столица е продължение на разговорите, който двамата лидери проведоха в Талин през октомври, се припомня в съобщението.

Борисов и Мей разговаряха и на 19 октомври в Брюксел преди началото на Европейския съвет.

Тогава двамата изразиха категоричното си мнение, че България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма.

„Излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между страните ни. Имаме голяма българска диаспора във Великобритания и за нас е важно при преговорите между Брюксел и Лондон да бъдат гарантирани правата на гражданите“, отчете срещата си с британския министър-председател Борисов във фейсбук.

Подобни новини

Вашият коментар