Животновъдите получиха 4.3 млн. лв. за Кампания 2017 г.

Животновъдите получиха 4.3 млн. лв. за Кампания 2017 г.

снимка: Economic.bg

Средствата са по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и за млечни крави

Държавен фонд „Земеделие“ продължава изплащането на финансовата подкрепа на земеделските стопани за Кампания 2017 г. Днес са преведени общо над 4.3 млн. лева на 3 209 животновъди, източник /Economic.bg/.

3026 от тях са получили 4.1 млн. по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки в планински райони. Още 276 767 лева субсидии са разпределени между 183 стопани по Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави в планински райони (СМлК-пл) за Кампания 2017.

Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно по ДПЖ-пл е 50.47 лв. Тя е определена със заповед министъра на земеделието, храните и горите. Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно по СМлК-пл е 250 лв.

Право на подпомагане по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки в планински райони имат земеделски стопани, чиито стада наброяват от 10 до 49 овце-майки и кози-майки заедно или поотделно. По Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави в планински райони се подпомагат животновъди, които отглеждат от 5 до 9 млечни крави.

Земеделските стопани, кандидатствали по двете схеми на обвързана подкрепа трябва да продължат да отглеждат заявените за подпомагане животни най-малко 80 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане

Подобни новини

Вашият коментар