Пет необичайни туристически дестинации за 2018 г.

Пет необичайни туристически дестинации за 2018 г.

снимка: Economic.bg

Те са препоръчвани от големите сайтове за пътуване

Много туристически сайтове и вече направиха своите препоръки и класации за най-добрите места за пътешестие и ваканция през новата 2018 г., източник /Economic.bg/.

В подрежданията има и доста нетрадиционни предложения.

Вижте 5 от тях:

Джибути


Снимка Pixabay

Извита като буква С около залива Таджура, между Етиопия, Еритрея и Сомалия, тази държава е била арабска и френска колония, тъй като е основна точка на търговията между Близкия Изток и Африка, но от 40 г. е независима държава. Тя е препоръчана от Lonely Planet като една от 10-те държави за пътуване през 2018 г. През 2016 г. тук са пътували 51 000 чужденци. Според сайта в Джибути могат да се видят редица природни феномени и тепърва туризмът тук ще регистрира истински бум.

Лансароте


Снимка Pixabay

Най-източният от Канарските острови също е в класацията на Lonely Planet, по-специално в категорията на достъпни почивки. Островът е привлекателен със своите черните скални образувания от лава, съчетани с бели пясъчни плажове и тюркоазено море. Наричат го и Островът на стоте вулкана, но реално има над 300. Целият остров е биосферен резерват.

Остров Света Елена


Снимка Wikipedia

Островът се намира в южната част на Атлантическия океан и е задморска територия на Обединеното кралство. Той е обявен за „най-доброто място за пътуване” от Frommer`s. Тази година островът вече е достъпен и по въздух, след като бе осъществен и първият търговски полет до там на новооткритото летище, станало печално известно с огромните инвестиции и затруднения по изграждането му заради лошите ветрове, които затрудняват кацането и излитането.

Ковънтри


Снимка Pixabay

Наскоро градът бе обявен за британска столица на културата през 2021 г., което може и да шокира мнозина, били скоро там.

Ковънтри е сериозно разрушен по време на бомбардировките Втората световна война и много от сградите, включително и катедралата, са унищожени. Те са заменени от не толкова впечатляваща архитектура, въпреки че новата катедрала е нещо много специално, проектирано от сър Базил Спенс, изящна модерност от витражи. Все пак, има още 3 години, в които градът да се подготви за носител на титлата Столица на културата.

Канбера


Снимка Pixabay

Австралийската столица често е подценявана, за сметка на големите и много по-популярни Мелбърн и Сидни. Но Lonely Planet подреди града под номер 3 сред най-добрите градове за туризъм през 2018 г. „Почти на всеки ъгъл тук може да видите национални съкровища, изникват нови бутикови квартали, има много гастрономични центрове и културни събития”, се казва в оценката на сайта за пътешествия.

Подобни новини

Вашият коментар