Китайски гигант иска да строи завод в Силистра

Китайски гигант иска да строи завод в Силистра

снимка: Economic.bg

Това ще отвори 300 нови работни места

Китайска компания иска да построи завод в Силистра. Планираната инвестиция е в размер на 200 млн.щ.д. и разкриване на над 300 работни места, пише Kmeta.bg.

Джиан Джун Янг – представител на XINYI GLASS HOLDING LIMITED се срещна с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам.-кмета инж. Тихомир Борачев, за да представи бизнес намеренията на холдинга си. Китайският инвеститор се интересува от терен, на който да развива своята производствена дейност. Теренът трябва да е снабден с комуникации и услуги –  газафикация, електричество, вода и индустриална инфраструктура, източник /Economic.bg/.

Холдингът има свои клонове в Канада и в Европа. Към Силистра се е насочил заради достъпния речен и железопътен транспорт и локацията на Силистра.

Пред потенциалния инвеститор д-р Юлиян Найденов говори за богатото културно- историческо наследство на нашия град, за добрата инфраструктура към съседните общини от Силистра през Шумен до турската граница и към Русе и Варна, както и за възможностите да се развива бизнес. Компанията на г-н Янг е седем индустриални площадки в Китай и е листвана на Хонконгската фондова борса.

След официалната опознавателна среща д-р Найденов представи терените, на които може да се изгради такъв завод за направа на стъкло, в близост до р. Дунав. Гостът г-н Янг разгледа Дунавския парк и археологическите разкопки.

Подобни новини

Вашият коментар