Борислав Сарафов пое следствието

Борислав Сарафов пое следствието

снимка: МигNews.Info

Новият началник има амбиция да възстанови имиджа и НСлС

Бившият зам.-главен прокурор Борислав Сарафов официално встъпи в длъжност като директор на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването. Новият началник има амбиция да възстанови имиджа и НСлС. „Разчитам на вас и ще се осланям на вас. Можете да разчитате на пълната ми институционална подкрепа“, обърна се той към следователите, източник /МигNews.Info/.

Утре от 14 ч. Сарафов свиква Общо събрание, на което очаква освен да се запознае с подчинените си, да обсъдят и приоритети в работата и натовареността на звеното. Той изрази готовност да чуе идеи по отношение на ръководството и за преструктурирането на службата. Утре ще бъдат представени и петимата заместници, с които Сарафов ще работи следващите 5 години.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Борислав Сарафов има пълната му институционална подкрепа. Припомняме, на 6 декември прокурорската колегия на ВСС с единодушие от 11 гласа избра Сарафов за директор на НСЛС. Той бе единственият кандидат за мястото на предишния директор Евгени Диков, който пък бе избран за член на новия Висш съдебен съвет от квотата на следователите.

Подобни новини

Вашият коментар