ЕКСКЛУЗИВНО! Цветан Цветанов разкри кога влизаме в Шенген

ЕКСКЛУЗИВНО! Цветан Цветанов разкри кога влизаме в Шенген

снимка: pik.bg

България ще бъде приета в Шенген през 2018 година. Това заяви сензационно председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия. Той обясни, че е убеден, че приемането на страната в Шенгенското пространство ще се случи през следващата година заради оценките на всички държави от ЕС и декларацията на Европейския парламент, източник /pik.bg/.

“Смятам, че това е напълно реалистично и възможно”, категоричен бе Цветанов. “Свободното двожение на хора в Шенгенското пространство може да има само при сигурни външни граници. Всички, които ни спират да влезем в Шенген, трябва да си дават сметка, че охраняваме най-важната европейска граница – българо-турската”, каза от своя страна евродепутатът Емил Радев.

Охраната на външната граница е сред най-значимите теми, които се обсъждат в момента в Европейския парламент, уточни той. Ролята на България за намаляване на трафика на хора през Балканския маршрут е огромна и това се оценява от повечето страни-членки, допълва още евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ.

Подобни новини

Вашият коментар