Андрей Райчев: Няма изгледи за предсрочни парламентарни избори през 2018 г.

1387644412_2_800x_ (Small)

Извор на дестабилизация в управляващата коалиция би могла да бъде ситуацията около вицепремиера Валери Симеонов, смята социологът

Няма изгледи за предсрочни парламентарни избори през 2018-та. Това коментира за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ социологът Андрей Райчев, източник /Епицентър/.

Според него в управляващата коалиция не се наблюдава принципно противоречие по линията „Борисов-Каракачанов“, за разлика от ситуацията около вицепремиера Валери Симеонов, където по думите на социолога искри не липсват. Според Андрей Райчев именно това би могло да бъде извор на дестабилизация.

„ДПС ще искат да управляват с ГЕРБ, но просто не виждам как Борисов, който дойде чрез обявяването на ДПС за главния враг на страната, ще се прегръща с тях и ще управляват заедно. Не ми се вярва. По-скоро, ако се стигне до такава формула, тя ще изглежда като подкрепа от страна на „желаещите“, но да видим ДПС в коалиция в Борисов – просто не ми се вярва“, допълни социологът.

Андрей Райчев коментира и темата за корупцията у нас, заявявайки че липсва политическа воля за решаването на проблема.

“В същото време се наслоява явна нетърпимост от страна на обществото, която обаче трудно може да разклати устоите на правителството”, подчерта Райчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *