Вълчи дол с нов градски басейн и игрище за плажен волейбол

Вълчи дол с нов градски басейн и игрище за плажен волейбол

снимка: NovaVarna

Жителите и гостите на Вълчи дол скоро ще могат се радват на открит градски басейн и игрище за плажен волейбол.

От общината публикуваха обява за инвестиционното предложение, като то вече е минало и одобрението на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна, източник /NovaVarna/.

Основната цел на проекта е да се реновира съществуващия външен басейн на стадион „Петко Сираков” за обществени дейности. Ремонтът ще обхване и прилежащата територия към него. Тя включва съществуващата сграда със съблекалня за спортистите и обслужващи помещения за инвентар.

Около тях никога не е била изграждана алейна мрежа от подходяща трайна настилка. Всичко е обрасло в трева, но засега зелените терени, както и съществуващата дървесна растителност по периферията, ще бъдат запазени и приведени в добър композиционен вид.

Басейнът и обслужващата го сграда са разположени върху терен с площ от 42 000 квадратни метра. Инвестиционното предложение предвижда да се извърши изграждане на нова настилка около басейна с цел безопасното преминаване на ползващите го. Ще бъдат подменени ВиК и електрическата мрежа.

Басейнът ще бъде облицован с нови порцеланови плочки (тип мозайка). Покрай басейна ще има и осветление по алейната мрежа. За хората в неравностойно положение ще се проектират рампи за всички недостъпни до тях места, ще се подменят бордюрите.

В североизточната част на комплекса ще се изгради игрище за плажен волейбол. Ще има и външен летен бар за нуждите на всички ползватели. Около басейна ще се разположат шезлонги и чадъри.

В североизточната част на имота са предвидени и паркоместа. В сградата със съблекални и помещения за инвентар ще бъде премахната съществуващата стара дограма. Тя ще бъде подменена с нова от PVC. Фасадите и покривът ще бъдат покрити с топлоизолация и нова мазилка по предписание от Енергиен паспорт и проект за Енергийна ефективност.

Във всички мокри помещения ще бъдат запазени старите санитарни плочки. В баните ще се подменят само душовете, а в тоалетните – „клекалата” ще бъдат заменени с нови тоалетни чинии.

Съществуващите мозайки в общите части ще се почистят и полират, ще се подменят старите интериорни врати с нови, както и външната входна врата.

Подобни новини

Вашият коментар