Граждани с гневен сигнал за обществения транспорт във фильова Провадия – част 1

Processed with MOLDIV

Гневни сигнали за безобразия в обществения транспорт получи ПРОВАТОН от граждани на община Провадия. В тях излагат, че управляващите Община Провадия са запознати с неуредиците, били обърнали внимание на фирмата…и нищо. Тъй като сигналите са придружени с обширен описателен, снимков и документален материал ПРОВАТОН в настоящата статия ще публикува само част от тях.

Оплакванията са основно, че е недостатъчен броя на автобусите и микробусите, които да покрият всички транспортни линии. Въпреки „уж” контрола на кметската администрация разписанието по линиите се нарушава всекидневно. Това според тях се дължи на това, че се изчаква автобуса да приключи курса си по една линия, за да започне следващата, макар, че в договора между кмет и фирма това е недопустимо – да съвпадат времената на две линии, които се изпълняват от един и същ автобус.
Например: Сутрин, в 7. 45 ч. заминаващите по линия Провадия – Славейково се налагало да чакат да пристигне автобус от линия Провадия – Кривня , който почти всеки ден закъснява.

Всъщност, ако се погледне самото разписание на тази линия ще видите, че автобуса тръгва от Провадия в 7:45ч. и трябва да е пристигнал в с.Храброво в 7:50ч., като разстоянието е ясно записано 10км. С каква скорост е предвидил Филев, глобения за нарушения в транспортната схема, да се движи този автобус, че 10км. се минават за цели 5 минути?

1 (2) (Small)

За отсечката Градинарово – Снежина пък са предвидени 4 минутки. Може да са 2,8км., но може ли да се стигне от спирка Градинарово до спирка Снежина за 4 мин., питаме Филев. Филев?

По – тревожно – лошо техническо състояние на микробусите и автобусите, се жалват. Изтрити до край гуми. Нима специалиста по транспорт смята това за нормално? Дали не си затваря очите и не е ли това корупция – да знаеш, да се жалват хората, а резултата е да мижаш?

2 (2) (Small)

3 (1) (Small)

Сигнализират и за липса на антифриз в охладителната система, като пътниците са се усъмнили в това, защото се наложило да чакат шофьора да налее вода, за да може да тръгне по линията.

На 9.10.2017г. – 7,45 часа по линия Провадия – Славейково, автобус бил спрян за проверка от служба ДАИ в края на града след разклона за село Кривня и е станало ясно, че липсва гражданска отговорност. Автобуса е продължил по линията въпреки нарушенията, с около 20 минути закъснение.

Лоша хигиена в автобусите, лошо отношение на шофьори и контрольори, също е повод за негодование. На посочените телефони на фирмата не отговарял никой, ако случайно вдигнат слушалката, отговарящите били груби и не давали никаква информация за възникналия проблем, закъснение или авария на автобусите. Оправданието на фирмата е все свързано с лоши метеорологични условия и лоши пътища.

Материалът от цялото разследване на ПРОВАТОН ще бъде изпратено на компетентните органи и ДАНС Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *