С щур купон в парка девненци посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка

С щур купон в парка девненци посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка

снимки: DevnyaNews
С тъпани и гайди Девня посрещна Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на всички послушни деца от индустриалното градче. Приказният парк в местността Разсадника се изпълни с малчугани, родители, баби и дядовци, които с нетърпение очакваха срещата с Белобрадия старец и неговия антураж, източник /DevnyaNews/.
Празничното събитие бе организирано от Община Девня и с любезното съдействие на „Солвей соди“, откъдето осигуриха водещ на програмата и музикален изпълнител. От страна на общината за градуса на настроението се погрижиха малките самодейци от Народно читалище „Просвета 1900“.
На събитието присъстваха кметът на Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, главният архитект на общината Симеон Георгиев, председателят на местния парламент Владимир Ненков, общински съветници и представители на бизнеса в града.
Приветствия към множеството отправиха кметът Свилен Шитов и Юра Драганова – директор „Човешки ресурси“ в „Солвей соди“ АД.
„Искам да Ви пожелая да сте живи, здрави, щастливи и нека децата да са послушни, за да може Дядо Коледа да дойде и догодина с още по-големи подаръци“, заяви кметът Свилен Шитов.
На въпрос на водещия градоуправникът отговори, че най-големият коледен подарък, който е направила Община Девня на своите малки жители и на техните родители, са безплатните забавачки от догодина и отпускането на по 500 лева субсидия за всяко новородено дете.
Кметът сърдечно благодари на Общинския съвет за подкрепата на управленските му решения  и пожела на всички весело изкарване на предстоящите празници.
Предколедният купон в парка продължи с естрадна музика в изпълнение на Теди Генев, който потърси пряк контакт с публиката, за да я провокира да затанцува на фона на песните от младините на бабите и дядовците на очакващите Дядо Коледа деца. Малките девненски самодейци пък пяха фолклорни песни и изиграха право хоро, пременени в народни носии.
Разигра се и томбола за лакомства, които бяха раздавани от къщичките на коледното градче, откъдето по-големите имаха възможността да се почерпят с осмарски пелин и да хапнат на корем кебапчета и кюфтета.
Настъпи и кулминационният момент на посрещането на Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци от шейната до стилната градска елха.
Малки и големи имаха възможността да се снимат за спомен с Белобрадия старец и неговата чаровна асистентка. Във веселието се включи и едно бъбриво джудже, докарано в жълти панталони, което направо скри топката на водещия Кирил Аспарухов.

Подобни новини

Вашият коментар