Механа Войводи – гид във времето и пространството

1 (Small)

Механа Войводи се намира в центъра на гр.Провадия. Оградата на механата веднага загатва за претенция, да откъсне своите посетители от ежедневието им и да ги въведе в автентичен български интериор. Така както са го познавали дедите ни стотици години назад.

IMG_1768 (Small)

Мотото на „Войводи” – „България над всичко”, поставено над прага на механата дава една особена заявка към своите посетители – прекрачат ли го, да се подготвят да се пренесат във времето на Вълчан войвода.

2 (Small)

В механа „Войводи” освен с автентичен интериор, грабват посетителите си с национални български гозби, народна музика, пресъздаване на стари български обичаи, уютна обстановка.

3 (Small)

4 (Small)

Често повечето гости от чужбина, а може би почти задължително, искат да посетят „традиционен български ресторант”. Избора пред техния домакин е голям. Но не и избора на „традиционен български ресторант” в смисъла, който влагат в него чужденците, съчетан с визуален, директно възприемащ се от сетивата, урок по българска история – точно както в Механа „Войводи”.

5 (Small)

6 (Small)

7 (Small)

Напук на апатията с която Община Провадия се е заела да развива туризъм в района, ПРОВАТОН научи, че екипа на Механа „Войводи” е предприел начинание, което само може да се толерира. От Механа „Войводи” организират за своите групи тур из забележителностите около Провадия при следния маршрут: тръгване от Варна – Неолитното селище в Неофит Рилски – крепостта Овеч в Провадия – най-древния град в Европа „Солницата” – Механа „Войводи”. Така посетителите избрали „Войводи” могат да научат за невероятното минало на района, да разкажат за него на свои близки и да запазят спомена за една непозната и не дотолкова популяризирана България.

8 (Small)

Подходящо за групови посещения, семейни и фирмени събития Механа „Войводи” ще ви отведе в едно друго, славно време.

9 (Small)

10 (Small)

11 (Small)

Убедете се сами! Посетете го и позволете Механа „Войводи” да бъде вашия гид във времето и пространството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *