Волен Сидеров: КЕВР е една корумпирана комисия, начело стои един отявлен костовист!

640_bed81627389096a6bf360b392c1f048f (Small)

Сидеров поиска главата на шефа на Комисията Иван Иванов. Няма такъв рай в Европа, който да посочи с пръст и да каже: “Вие сте корумпирани”, посочи той

“Няма такъв рай в Европа, който да посочи с пръст и да каже: “Вие сте корумпирани”. Тава заяви лидерът на “Атака” и председател на парламентарната група на “Обединени патриоти” Волен Сидеров пред Би Ти Ви. Той не смята, че корупцията у нас се замита под черджето, източник /Епицентър/.

“Нов закон се прие в последните дни на миналата година. На новата агенция се дават опасни правомощия. Така или иначе ГЕРБ реши, че е нужен и ето – имаме нов закон”, коментира Сидеров. Той заяви, че законът се е претупал.

Не знам защо цялата държава се занимава с някакъв лифт? Ние не влязохме в управляващата коалиция не за лифтове, плажове и пързалки, а за да вдигнем доходите на хората. Да поощрим бизнеса, предприемачеството. Вместо да коментираме цената на водата, ние се занимава с лифта в Банско“, каза още Волен Сидеров по другата гореща тема в момента.

Сидеров се заяде с водещия Антон Хекимян за вълната от въпроси за лифта. “Вие се фокусирате върху този лифт сякаш от него зависи съдбата на България”, контрира го националистът.

Той не поиска да влезе в дебят за отношенията между премиера Бойко Борисов и вицепремиера  Валери Симеонов. Вместо това лидерът на “Атака” зачекна златните концесии.

Волен Сидеров директно поиска главата на шефа на КЕВР. Той избухна:

“КЕВР е една корумпирана комисия, начело стои един отявлен Костовист. Той трябва да подаде оставка веднага. Ние повишихме пенсиите и това ще бъде стопено от повишението на водата. Къде отива постигнатото?”, разгневи се той.

„Мнозинството в тази комисия е в състояние да събори правителството. В комисията 5 от 9 членове са от партии, които са извън правителството или опозиционни. КЕВР трябва да бъде овладяна тази комисия и ние подготвяме промени. Тази комисия е по-независима и от Ватикана. Уж се избира от парламента, но не се отчита пред парламента, няма контрол. Това трябва да се промени и ще се промени”, отсече той и не отхвърли възможността лично той да се появи пред сградата на регулатора, за да протестира.

„Ще напомня на коалиционните си партньори, че смисълът на властта е да се направи по-добър животът на колкото се може повече българи. Приоритет са доходите, пенсиите на хората, сигурността на хората, българската икономика да дръпне и да се повиши брутният вътрешен продукт”, категоричен бе Сидеров.

„Вотът на недоверие няма да мине. Но той също е повод да си направим една равносметка защо оставаме на власт”, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *