Завод за цимент се хвали с подарък за Девня, от общината отсичат: Евтин пиар!

Завод за цимент се хвали с подарък за Девня, от общината отсичат: Евтин пиар!

снимка: Патриотичен Десант

Отворени сме за сътрудничество с представители на бизнеса, стига инвестиционните намерения да не са показни и очевидно преследващи користна цел, казват от местната власт

От „Девня цимент“ се похвалиха в медиите, че заводът бил направил „оригинален коледен подарък към талантливи танцьори“ в Девня, като им осигурили „чисто нова зала за репетиции“ в Народно читалище „Отец Паисий 1928“. Платената публикация обаче подразни Община Девня. От местната администрация определиха съдържанието на материала като евтин пиар, източник /Патриотичен Десант/.

Оказва се, че „чисто новата зала“ представлява едно салонче, което продължава да бъде с неизмазани стени и с неремонтиран таван, вследствие на което помещението се наводнява при всеки дъжд.

Новото подово покритие – ламинат, което са осигурили и монтирали от „Девня цимент“, е от най-евтиния вид (бял ламинат) и не е подходящо за игра на танцьорите, тъй като е хлъзгаво, обясни заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова.

Отоплението пък, което са осигурили от „Девня цимент“ за въпросната зала е печка на твърдо гориво.

Никак не е ясно как това обстоятелство се вписва в стратегията на „Девня цимент“ за устойчиво развитие предвид факта, че отоплението с твърдо гориво представлява един от най-сериозните замърсители на приземния атмосферен въздух с фини прахови частици, водещ до неблагоприятни здравни последици за населението и околната среда, подчерта Донка Йорданова.

Девня е отворена за сътрудничество с представители на бизнеса, стига инвестиционните намерения към общността да са съгласувани с местната власт и да са целесъобразни, а не кухи и очевидно преследващи користна цел, каквато е непременното извличане на пиар дивидент за сметка на интересите на общността, казват от общината.

От там са възмутени, че към рекламния материал е приложена като илюстрация „грамота с колаж със снимки“, в която е използван кадър с кмета Свилен Шитов, въпреки че през 2017 г. той не е участвал в каквито и да било съвместни инициативи с „Девня цимент“.

Подобни новини

Вашият коментар