Красимира Анастасова, кмет на Долни чифлик: Успешно приключи изпълнението на проект по почистване и продълбочаване на дерето в с. Венелин

af35ea22b5bf1a1e3aeff9d35928dfbe-Small-633x390 (Small)
През 2017 година успешно приключи изпълнението на проект по почистване и продълбочаване на дере №3 в с. Венелин, финансиран със средства от фонд „Солидарност”, във връзка с обявеното бедствено положение от февруари 2015 година. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна кметът на Община Долни чифлик Красимира Анастасова. Във връзка с дейността на Общината през 2017 година кметът отбеляза, че през годината е започнало изпълнението на проект за разширяване дейността на действащия Център за социална рехабилитация и интеграция в с. Рудник и превръщането му в Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, с оглед предоставянето на почасови услуги и дневна грижа за потребителите му. За него е осигурено безвъзмездно финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 година, източник /Агенция “ФОКУС”/.
„Подготвени са проекти за кандидатстване по Проект „Красива България”, за извършване на ремонтни дейности на сградите на бивша поликлиника в гр. Долни чифлик, Наблюдавано жилище за лица с психични разстройства в с. Солник и читалище в с. Булаир. Подготвени са проекти за кандидатстване по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. през предстоящата 2018 година за благоустрояване на площад „Тича” в гр. Долни чифлик, основни ремонти на Детска градина „Пламъче” в с. Пчелник и Основно училище „Христо Смирненски”, с. Гроздьово”, заяви кметът Красимира Анастасова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *