150 жители на община Долни чифлик в неравностойно социално положение ще получават топъл обяд от 1 януари 2018 година

640_7c1971f3dd313da4bc4d4fb40e7f2648 (Small)
Услугата „Осигуряване на топъл обяд в община Долни чифлик“ стартира на 1 януари 2018 година. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Долни чифлик Красимира Анастасова. Храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж. Топъл обяд ще получават 150 жители на общината в неравностойно социално положение, включително бездомни и скитащи лица и деца, самотно живеещи стари хора, източник /Агенция “ФОКУС”/.
Кметът Красимира Анастасова допълни, че на територията на община Долни чифлик функционират 10 социални услуги. Отоплението в тях е комбинирано, за да функционират безпроблемно. „Има осигурени и печки за отопление с твърдо гориво при необходимост. Във всички сгради, където се предлагат социални услуги има достатъчни количества дърва, пелети и нафта. Обезопасени са водомери и тръби, за да бъде избегнато замръзване и спиране на водата. Във всички социални услуги, които осигуряват 24-часово обслужване на потребителите, се зарежда хляб, хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти в достатъчни количества“, каза още Красимира Анастасова.
На територията на община Долни чифлик няма приют за временно настаняване на бездомни и скитащи лица. При установен случай на бездомно лице, за което е налице риск от измръзване, Общината разполага с база, която да бъде използвана – сградата на бивша детска градина и общинско жилище, отбеляза Красимира Анастасова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *