5 млн. за Морско училище и 400 000 за Аксаково отпусна МС

5 млн. за Морско училище и 400 000 за Аксаково отпусна МС

Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ ще получи 5 млн. лв. за ремонти дейности. Сумата се отпуска от министерски съвет.

На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството, източник /VNews.bg/.

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери за 2017 г. в размер на общо 53,4 млн. лв. Основната част от средствата са за осигуряване на дейности в областта на отбраната.

По бюджета на Министерството на отбраната се отпускат 23 млн. лв., от които за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лв., за строително-ремонтни дейности – 2 млн. лв. и за реконструкция на административната сграда на служба „Военна информация“ – 1 млн. лв.

Средствата за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна.

За ремонтни дейности в държавните висши военни училища чрез бюджета на Министерството на отбрана се трансферират 28 млн. лв. От тях за ВА „Г. С. Раковски“ се отпускат 7 млн. лв., а за НВУ „Васил Левски“ – 16 млн. лв.

Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лв. Такава сума е одобрена и за възстановяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село.

Постановлението на Министерския съвет е прието неприсъствено на 22 декември.

Подобни новини

Вашият коментар