Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Приключваме годината без задължения, няма да има повишаване на местни данъци и такси

Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Приключваме годината без задължения, няма да има повишаване на местни данъци и такси

Община Белослав приключва годината без задължения. Това каза в интервю за Радио “Фокус” – Варна кметът на Белослав инж. Деян Иванов. “Общината има няколко финансови корекции от предишни периоди. Въпреки че водим дела, едната финансова корекция я прибраха превантивно, тя е в размер на 200 000 лева. Другата е за изплащане на адвокатски хонорари, в размер на 90 000 лева. Това много ни затрудни бюджета, затова част от обектите се забавиха. ТЕЦ-а на територията на Белослав има нов собственик, което е добре. Но тази година част от големите фирми на територията на общината срещат трудности при плащането на данъците. Имаме много молби за отсрочка и не успяхме да съберем данъците на сто процента, но приключихме всичко, което беше запланувано”, добави кметът на Белослав.
Анализирайки изминалата 2017-та година, инж. Деян Иванов определи като успех и функционирането на сдружението с нестопанска цел „Местна инициативна група Аврен – Белослав“. “Сградата е оборудвана с мебели и климатици. Закупихме и лек автомобил за дейностите на сдружението. Бюджетът за тази, за следващата и годините до 2023-та вече е одобрен. Назначени са хора. В момента тече процедура по избор на външни експерти. Надяваме се догодина, от месец април, да стартираме с дейността, която е запланувана. Бюджетът за управление е в размер на 1 млн. лева”, каза инж. Деян Иванов.
Кметът на Белослав подчерта, че местните данъци и такси за следващата година няма да бъдат повишавани. “Капиталовата програма е увеличена от държавата. Бюджетът на Община Белослав за следващата година ще бъде като през настоящата – около 8,6 млн. лева”, отбеляза кметът инж. Деян Иванов, източник /Агенция “ФОКУС”/.

Подобни новини

Вашият коментар