Доган натовари Борисов с “разпределянето на порциите”. ГЕРБ и ДПС са “50 на 50”, “патриотите” са на “лични квоти”

ergwrtyrewty3 (Small)

снимка: bgsniper.com

Ахмед Доган изобщо не е изхвърлен от политическата арена, както твърди Андрей Райчев – най-малко от ГЕРБ. Сокола е политическият бос на корпоративния играч на ДПС Делян Пеевски, който пък е “партия” с Бойко Борисов.

Доган прехвърли на Борисов “разпределянето на порциите”. ГЕРБ и ДПС са “50 на 50”, “патриотите” са на “лични квоти”, а БСП е извън играта, източник /bgsniper.com/.

“Най-добрият изпълнител на този консенсус е Борисов, който умело влиза в явни или неявни коалиции, в баланси на интереси и взаимни зависимости, купува души и разпределя порции както никой друг.

По тази причина трудно можем да очакваме партиите в рамките на нормалния политически процес да предизвикат предсрочни избори през 2018 г.”, пише Христо Иванов.

БСП не е в “консенсуса”, но в момента не разполага с ресурс да го разруши. Президентът Румен Радев не може да влезе пряко на политическия терен и да заиграе открито за БСП.

Въпреки това той застава срещу Схемата на ГЕРБ, ДПС и “патриотите”. Румен Радев вероятно ще се опита да влезе в ролята на политически инженер на следващата (не)явна коалиция – ГЕРБ, БСП и ДПС.

Проблемът е КОЙ ще разпределя порциите тогава – Ахмед Доган няма да има проблем с прехвърлянето, но ще му се наложи да заформи “перестройка” на “партията” на Пеевски и Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *