Проверяват убития Неделчо Юнаков от Нови Искър за ДДС измами. Категорично става дума за шесторно убийство, обяви МВР

Проверяват убития Неделчо Юнаков от Нови Искър за ДДС измами. Категорично става дума за шесторно убийство, обяви МВР

снимка: bgsniper.com

Работи се по всякакви възможни версии за шесторното убийство в Нови Искър, станало в новогодишната нощ, съобщиха на брифинг от прокуратурата и МВР.

Главният секретар на МВР Младен Маринов каза, че акцентите са върху фирмената дейност на убития Неделчо Юнаков, за който има данни, че може да се е занимавал с кухи фирми, източващи ДДС, източник /bgsniper.com/.

“Към момента основно проверяваме дейността на убития Неделчо – има информация, че той се е занимавал с търговска дейност, включително и с фирми, които са т. нар. кухи фирми, които чистят ДДС”, каза Маринов пред журналисти.

Като втори акцент той посочи, че проверяват начина, по който е придобит имотът в Нови Искър, в който, както е известно, избитото семейство живеело сравнително отскоро.

“Установяваме и начина, по който е придобит имотът – бивши собственици, проблеми свързани с придобиване”, допълни главният секретар.

Тепърва обаче Икономическа полиция ще установява дали къщата край столицата е ипотекирана.

Единственото сигурно е, че категорично не става въпрос за убийство и самоубийство, заявиха ръководителите на прокуратурата и МВР.

“Поради простата причина, че никой не се самоубива в гръб и с три-четири куршума”, заяви Борислав Сарафов, директор на НСлС. –

Когато някой се самоубие, оръжието на убийството обикновено е на мястото”, разкри още зам.-главният прокурор.

Щабът, който разследва зверското престъпление, не е спирал работа, казаха още разследващите, и обещаха още подробности утре. Сарафов нарече престъплението “невиждано в най-новата ни история”. От думите му стана ясно, че нямат още заподозрян – роднина или друг човек.

Оръжието също още го няма въпреки проведените множество огледи и през днешния ден.

Експертизите ще покажат последователността, при която са убити шестимата. Рано е и да се каже дали стрелецът е бил един и дали Кети е качена насилствено в джипа на фамилията, който бе открит на 3 км.

Подобни новини

Вашият коментар